Vaikka Rotary-teemaan pureutuva sivustomme tarjoaakin tuhdin paketin Rotary-aiheista tietoa, on aihe niin laaja, että tiedämme sivustomme olevan parhaimmillaankin vain pisara tiedon valtameressä.

Tästä syystä kokosimme tähän artikkeliin Rotary-teemaan liittyviä lähteitä, joista voit löytää aiheeseen liittyvää mielenkiintoista lisätietoa. Toivomme, että lähteet auttavat sinua syventämään tietämystäsi rotareista ja Rotaryklubien toiminnasta!

Rotary.fi

Rotary.fi-sivusto johdattaa lukijan Suomen Rotareiden toimintaan. Etusivulla kerrotaan lyhyesti mikä Rotary on ja mitä Rotary tekee Suomessa esimerkiksi entistä puhtaamman Itämeren puolesta.

Etusivulta löytyvät Mikä on Rotary-, Mitä teemme-, Liity mukaan-, Ota yhteyttä-, Ajankohtaista- ja Jäsenille-kategoriat, joista voit valita sinua eniten kiinnostavan vaihtoehdon.

Mitä teemme -osiossa kerrotaan Rotaryn toiminnasta, jonka kärkiteemoiksi mainitaan rauhantyö, sairauksien torjuminen sekä puhtaan veden saavutettavuuden parantaminen.

Lisäksi Rotary toimii kansainvälisen vaihdon ja kumppanitoiminnan saralla. Kansainvälisen vaihdon kautta nuorilla on mahdollisuus päästä kokemaan vieraita kulttuureita. Tästä kategoriasta on hyvä aloittaa, ellei Rotary-toiminta ole sinulle vielä kovin tuttua.

Jos haluat liittyä mukaan Rotaryn toimintaan, kannattaa tutustua ensimmäiseksi Liity mukaan -kategoriaan. Tarjolla on sekä aikuisille että nuorille suunnattua toimintaa.

Liity mukaan -kategoriasta voi lukea, millaisia asioita Rotary voisi sinulle antaa ja mitä sinä voit antaa Rotarylle. Kategorian avulla voit myös etsiä lähimmän Rotary-klubin, tehdä neljän kysymyksen kokeen sekä tutustua Interact- ja Rotaract-toimintaan.

Rotary International Wikipediassa

Jos haluat tutustua Rotary Internationaliin tiiviissä pähkinänkuorimaisessa paketissa, kannattaa tutustua Wikipedian Rotary International -sivuun. Tällä sivulla kerrotaan Rotary Internationalin nuorisovaihdosta, apurahatoiminnasta, historiasta sekä Rotaryn toiminnasta Suomessa. Sivu tarjoaa myös lähteitä, joiden kautta voit löytää aiheeseen liittyviä lisätietoja.

Rotary.org

Rotary.org-sivusto tutustuttaa lukijan Rotary Internationalin toimintaan. Sivuston mukaan Rotary yhdistää yli miljoona ihmistä ja maailmalla toimii jo yhteensä yli 46 000 Rotaryklubia.

Sivusto kertoo siitä, kuinka Rotary toimii aktiivisesti sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti 16 miljoonan vapaaehtoisesti tehdyn työtunnin kautta joka vuosi. Vapaaehtoisten tekemien työtuntien määrä on huima mutta myös Rotary Internationalin saavutukset ovat huikeita!