Rotareiden polionvastainen työ

Rotareiden yhtenä kunnianhimoisena tavoitteena on polion hävittäminen maailmasta ja se onkin jo päässyt lähelle tätä upeaa tavoitetta. Tavoitteensa saavuttamiseksi Rotary tekee tiivistä yhteistyötä useiden kumppaneiden kanssa ja tulosta on jo ehtinyt syntyä, sillä tautitapauksissa on jo nähty dramaattista vähenemistä.

Vaikka tehtävä tuntuikin aluksi lähes mahdottomalta, etenkin Afrikan ja Intian osalta, lähti Rotary rohkeasti kampanjoimaan tärkeänä pitämänsä asian puolesta ja tulokset ovat olleet häkellyttäviä!

Toimenpiteiden tärkeys

Erityisesti Rotary on panostanut lasten suojelemiseen poliolta. Polio on nimittäin erityisesti alle 5-vuotiaiden lasten tauti ja lasten rokottamisilla onkin saatu aikaan hyviä tuloksia.

Tällä hetkellä poliovirusta esiintyy villinä enää kahdessa eri maassa, joten Rotaryt ovat toiveikkaita sen voittamisesta. Tapauksia on jo ehditty vähentää 99,9 prosenttia verrattuna nykyistä tautitilannetta vuoden 1988 tautitilanteeseen.

Toimenpiteiden jatkaminen on kuitenkin tärkeää, sillä ellei poliota ole hävitetty lopullisesti, ovat lapset edelleen vaarassa ja jos nykyiset toimenpiteet päätettäisiin lopettaa, arvioiden mukaan 200 000 lasta voisi halvaantua vuosittain jo 10 vuoden aikana. Tällaisessa toiminnassa on ilo ja kunnia olla mukana!

Poliorahasto

Rotary ylläpitää säätiönsä kautta poliorahastoa. Esimerkiksi jo 30 euron lahjoituksella voidaan tarjota kymmenen lapsen poliorokotus. Polion torjuminen on tärkeää, sillä se aiheuttaa lasten halvaantumisia ja jopa kuolemia, eikä siihen ole vielä löydetty parannuskeinoa. Polion ennaltaehkäisy onkin ensiarvoisen tärkeää.

Suomessakin lapsia halvaantui vielä 1950-luvun aikana, mutta rokotusten avulla polio on nykyään Suomessa kurissa! 30 euroa on sen verran pieni raha suomalaiselle, että se menee helposti vaikkapa perheen kahvilakäyntiin. Rokotustyössä sillä voidaan kuitenkin saada aikaan merkittäviä tuloksia!

Jo pienen summan lahjoittamalla voit olla mukana tärkeässä työssä. Voit kuitenkin auttaa myös ilman rahaa! Valjasta vaikkapa sosiaalisen median kanavasi kertomaan rotareiden upeasta polion vastaisesta työstä. Voit halutessasi vaihtaa sanoman tehostamiseksi myös Facebook-profiilisi kehykset End Polio Now -kehyksiksi.

Kehykset herättävät huomiota ja pysäyttävät tärkeän teeman äärelle! Jos oma taloudellinen tilanteesi on juuri nyt erityisen tiukka, kannattaakin suosia tällaisia maksuttomia vaikuttamiskeinoja. Jokainen pieni askel kohti poliovapaata maailmaa on tärkeä!

Vaikuttavia lukuja

Poliotyöhön liittyy monia vaikuttavia lukuja. Eräs vaikuttavimmista on kolme miljardia! Nimittäin melkein kolme miljardia lasta on jo saanut poliorokotteen maailmanlaajuisesti.

Arvioiden mukaan 19,4 miljoonaa sellaista ihmistä, jotka polio olisi voinut halvaannuttaa, kävelevät täysin normaalisti ja arvioiden mukaan jopa 1,5 miljoonaa lasten kuolemaa on saatu estettyä poliorokotuskampanjoiden aikana lapsille toimitetun A-vitamiiniravintoaineen avulla. Ravintoaine on välttämätön lapsen terveen kehityksen ja kasvun kannalta.

Prosenttiluvuista 99,9 % tuntuu erityisen vaikuttavalta luvulta mutta miten se liittyy rotareiden polion vastaiseen työhön? Siten, että 99,9 prosenttia villeistä poliovirustapauksista on saatu vähennettyä ja 125 tällaisista tapauksista aiemmin ilmoittaneista maista on vähentynyt kahteen maahan.

Rahaa työhön on toki palanut, mutta tulokset ovat olleet sen arvoisia; Rotary on käyttänyt maailmanlaajuiseen polion vastaiseen työhön yli 2,2 miljardia dollaria! Lisäksi sen avulla on saatu 10 miljardia dollaria lisälahjoituksia tähän tärkeää työhön. PolioPlus-apurahaa on saanut 122 valtiota.